Дистрибуция и логистика

Автосервиз, авточасти и услуги

Лиценз

за изкупуване, временно съхранение
и транспорт на отработени масла
ecology

 

partners

Веко продукти

Субару-Габрово

КИА-Габрово

Начало » Полезни препоръки » Полезни съвети
 Полезни съвети

Не трябва да се използва гума, която има грайфери по-малки от 1.6 mm!

Гуми с подобни грайфери се пързалят лесно, имат дълъг спирачен път и са многократно повече изложени на риск от нараняване или скъсване. На мокър път подобни гуми образуват така наречената "водна риза", правейки спирането и управлението почти невъзможни. Гуми с подобен грайфер са опасни за всички на пътя и водачите употребяващи такива гуми следва да бъдат спирани от движение.


Неправилното налягане в гумите води до съкращаване на живота им!

Ако карате с ниско налягане в гумите, се повишава топлината във вътрешността на гумата. Това може да доведе до разделяне на гумата и конците в нея, което от своя страна води до износване и накъсване на конците. Ниското налягане също така води до предварително износване на краищата на гумата, което съкращава живота й. Прекомерното налягане в гумата води до нейната нестабилност и трудно управление на автомобила. Ако гумата претърпи удар или търкане, при това положение е много по-лесно да се получи скъсване или така нареченият "балон". Ако се наложи да спрете внезапно с прекомерно надути гуми, колата ще се плъзга повече от нормалното, което води до съкращаване на живота й поради износване на средната линия.


Повредената гума може да се спука по време на движение!

Ако в грайфера на гумата е попаднал камък или има забит пирон, гумата може да се пробие или скъса по време на движение. Такава гума трябва незабавно да се смени и поправи, за да се избегнат по-големи щети по повърхността.


Прекомерно износената гума трябва да се смени незабавно!

Липсата на добра поддръжка води до прекомерно износване при внезапно спиране или рязко влизане в завой. Гумите трябва редовно да се проверяват за нивото на налягане, повърностни повреди, наклон, както и регулярно да се сменят местата им. В допълнение трябва да се избягват лошите навици при каране като рязко спиране и потегляне, "свиренето" на гумите и ударите в стени и бордюри.


Проверявайте резервната гума!

Добре е редовно да проверявате състоянието на резервната си гума. Следeте за налягането в нея, както и за видими наранявания по повърността и в дълбочината на грайфера.

 

 

«  Обратно към ПОЛЕЗНИ ПРЕПОРЪКИ