продукти Акумулатори » Banner

BannerBANNER е основана през 1937г. в Ранквейл/ провинция Форалберг (Австрия) от Артур Баварт (Австрия). Компанията продава 4 000 000 бр. стартерни акумулатори годишно, от които над 90% в повече от 50 страни в Европа, Африка, Азия.

BANNER е доставчик на световно известни производители на леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили и специални превозни средства.

От повече от седем десетилетия известният бик-символ е гаранция за производството на акумулатори отговарящи на най-високите стандарти. 

BANNER е сертифициран по нормите за качество ISO 9001 и ISO/TS 16949. При тези методи на сертифициране всички важни за качеството на предприятието процеси се проверяват най-точно. Като единствен производител на акумулатори в Австрия, Баннер е един от международно признатите и водещи лидери в бранша и доставя акумулатори за първоначално вграждане на известни автомобилни производители като Audi, BMW, VW, Chrysler, MAN, VOLVO и др. Продуктите на Баннер доказват своето качество както в най- мразовития север на Скандинавия, така и в горещините на Африка.

Патенти за успеха:

 • AccuSafe: патентованата защита срещу изтичане осигурява абсолютна сигурност
 • Двойно покритие Double Top: 100% сигурна срещу изтичане, издържа теста на преобръщане, подобрена защита срещу обратно възпламеняване и ESD*-защита.
 • Предпазни клапани (вентили) AGM**: Гарантира екстремно висока експлоатационна сигурност, аварийният вентил се отваря само при силно свръхзареждане (изпускат се само водород и кислород).


* ESD = electrostatic discharge, срещу електростатично разреждане.
** AGM = absorbent glass mat, киселината се абсорбира от влакно и така се втвърдява.

1

RunningBull
Мощност без граници

Акумулаторът Running Bull е първото решение навсякъде там, където превозни средства със специални и допълнителни консуматори на енергия имат нужда от много енергия за дълго време, като например висок клас автомобили или таксита. Благодарение на новата AGM*- технология в Running Bull не се съдържа течен електролит. По този начин Баннер поставя с тази батерия нови мащаби по отношение на мощност, сигурност и свобода от поддръжка.
*AGM = absorbent glass mat, киселината се абсорбира от влакна и по този начин се втвърдява.

РАБОТОСПОСОБНОСТ БЕЗ КРАЙ

На основата на своята иновация AGM-технологията Running Bull има еднозначна претенция. Тя се прилага там където други отдавна да са издъхнали. С други думи там, където изискването звучи съвсем просто. Мощността никога не стига.

ПРЕДИМСТВА

 • Най-висока мощност при продължителна работа
 • Максимален капацитет
 • Оптимална стартова сила
 • Най-модерна AGM-технология
 • Устойчивост на вибрации
 • Сигурност срещу изтичане
 • Абсолютно неизискващ поддръжка
 • Допълнително удължен живот
 • Стабилност на цикли заряд-разряд
 • Дълголетен
 • Ниско саморареждане
 • Дълъг срок на складово съхранение

 

СФЕРИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Всички модерни леки автомобили
 • Селско и горско стопанство (трактори, комбайни, унимог,....)
 • Строителни машини (багери, виброваляци,....)
 • Таксита, автобуси и слециални превозни средства (снегоутъпкващи машини, спасителни снегоходни машини,....)
 • Специални приложения с много висок разход на ток (озвучителни системи, телевизия, самостоятелно отопление на автомобили, външно осветление,....)
 • Офроад автомобили

 

AGM – ТЕХНОЛОГИЯТА

Произвеждания при зареждането (max. 14,4V) газ се отвежда от порите на стъклофазера до отрицателния електрод, където се преобразува отново във вода или рекомбинира (затова този метод се нарича рекомбиниране). Следствието: загубата на вода е невъзможна. Освен това електродните платки са силно притиснати, че всяко изтичане е невъзможно. Следствието: много висока стабилност на циклите и по дълъг живот.


1Uni Bull
Универсалният гений


Неизискващият поддръжка Uni Bull само с пет свои модела е съвместим с над 900 различни модела превозни средства. Това спестява на търговеца складов капацитет, а по този начин и пари. Чрез облата полюсна клема тип Форд и варираща дънна шина с допълнителен адаптер Uni Bull е универсално приложим. Допълнително удобните дръжки за носене служат като покритие на клемите. Uni Bull разполага с 30% повече мощност чрез модерната пълно калциева технология, а мембраната Gore е патентована защита срещу изтичане.Патентована защита срещу изтичане Accusafe®

 • 30 % повече мощност
 • Перфектен монтаж в над 900 модела превозни средства
 • Абсолютно неизискващ поддръжка

UNI BULL – СИГУРЕН СРЕЩУ ИЗТИЧАНЕ С МЕМБРАНАТА GORE    

БАННЕР поставя мащаби в производството на акумулатори : Батерията Uni Bull с чисто калциева технология е напълно не нуждаеща се от поддръжка. Компютърно изчислен дизайн на електродите, увеличава сечението на гребените и най-модерни сепаратори гарантират максимална ефективност на работата, важният плюс към мощността.
За абсолютна сигурност се грижи патентованата защита срещу изтичане ACCUSAFE: Аерозолният сепаратор отделя газовете от киселинните частици. Така газовете могат да излязат през мембраната навън, а киселината остава в батерията. Наранявания и корозия в следствие на киселинни пари вече са изтория. Защото защитата срещу изтичане ACCUSAFE е оборудвана с мембраната на фирма GORE, производител на обшивки GORE-TEX.

 

1Power Bull
Супермощна и супер сигурна


Banner POWER BULL GENERATION 2011.
Повече сигурност – подобрена способност за пълно разреждане – по-лесно зареждане.

Акумулаторът POWER BULL е рекламната табела за марково качество на Баннер. Както обявихме през септември на Автомеханика във Франкфурт, с оптимизираната POWER BULL GENERATION 2011 ние се съобразяваме с актуалната тенденция при оригиналното оборудване за 190 mm височина на кутията. С това потвърждаваме обещанието си към нашите клиенти:
POWER BULL на Баннер е Изборът за съвременния автомобил.

Пълно калциевата технология за повече стартерна мощност, защитата против изтичане “Двойно покритие” и подобрената защита срещу обратно възпламеняване доказват своите предимства в акумулатора POWER BULL от години. Баннер доставя тази технология в момента и за производителите на оригинално оборудване, сред които са марките БМВ, Шкода и Фолксваген. Новата височина на кутията позволява неотразими предимства.

• Повече сигурност: Клетъчните съединения и други критични части остават под нивото на електролита.
• По-добра способност за пълно разреждане: Плътността на киселината остава тенденциално висока; това означава по-малко пълно разреждане при циклична експлоатация.
• Улеснена зареждаемост: Чрез излишъка на киселина се постига по-добро зареждане на разреден акумулатор.

Неимоверно повишената консумация на бордови-мрежови ток при новите модерни автомобили поставя нови предизвикателства пред стартерния акумултор. Новата POWER BULL GENERATION 2011 от Баннер с 190 mm височина на кутията отговаря на европейските стандарти EN 50.342-1 – и освен това е на същата цена като базисните 175 милиметрови типове от 50Ah, 62Ah, 74Ah, 80Ah и 100Ah.

Актуалните акумулатори POWER BULL носят допълнението “GENERATION 2011” и се доставят в специализираната търговската мрежа от началото на ноември 2010 г.

Starting Bull  
STARTING BULL - НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ

1На изгодна цена, здрави, с доказано качество и изцяло оптимизирани – така изглежда Startig Bull – артикулът, който Ви носи оборот през тази година. Този акумулатор позволява на клиенти, които са особено чувствителни към цената, да навлязат в света на висококачествената марка Banner и да бъдат привлечени от супер-оборудване и супер-капацитет.

Освен калциевата технология за пълното отпадане на необходимостта от поддръжка, новият модел Startig Bull предлага още веднъж подобрена защита от утечки. Вече 12 супер типа от 40 до 95 Аh са серийно оборудвани с надеждната четирикамерна защита от утечки, която печели Вашите клиенти с централното обезгазяване и интегрираната защита срещу обратно възпламеняване.

Дизайнът е висококачествен и атрактивен. Най-съществен принос за това имат капаците на полюсите, както и универсалните етикети на най-високо ниво за всички модели. За по-лесното класифициране служат описанията на моделите с DIN- и UK-номера. Стартерният акумулатор за леки коли с малко допълнителни консуматори. 

Buffalo Bull SHD 
 Максимална енергия за товарни автомобили 

 1Тежката и продължителна работа в товарните автомобили поставя акумулаторите пред най-трудни изпитания. Батерията Buffalo Bull на Баннер се доказа в това отношение по най-добрия начин през последните години. За да отговорим още по-добре на новите изисквания като стабилност на циклите и стабилност при вибрации, ние развихме Buffalo Bull SHD*. Тя предлага допълнително мощност при студено запалване, комфорт на поддръжката и експлоатационна сигурност!

С новата серия Buffalo Bull SHD* и подобрена комбинация от различни акумулаторни елементи Баннер дава решението: Повече мощност за една нова генерация товарни автомобили!

* SHD = Super Heavy Duty, за най-тежки и продължителни натоварвания.

BUFFALO BULL SHD - НОВАТА МОЩ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ

Изискванията, които се поставят пред един модерен акумулатор, се промениха. Освен нуждите от стабилност на циклите и устойчивост при вибрации и качества като студено запалване, комфорт на поддръжката и сигурност при експлоатация са по-важни от когато и да било! Освен това днес стартерните акумулатори трябва да захранват с енергия повече допълнителна електроника и екстри за комфорт.
С новата серия Buffalo Bull SHD и една подобрена комбинация от различни акумулаторни елементи БАННЕР дава решението: Повече мошност за една нова генерация товарни автомобили!

BUFFALO BULL SHD ЕНЕРГИЯ ЗА МАКСИМАЛНИ РЕЗУЛТАТИ

Buffalo Bull SHD (Super Heavy Duty) бе концентриран от БАННЕР за товарни автомобили с висока нужда от енергия: за туристически и градски автобуси , камиони с повдигателен механизъм на задната врата, хладилни транспортери, тирове, строителна техника, снегоутъпкващи машини и много други. Той е високоработоспособният акумулатор за тежки условия на работа и гарантира решаващия плюс към мошността и издръжливостта!

ПРЕДИМСТВА

 • Допълнителна стабилност при вибрации :според най-строгите европейски изпитателни норми
 • Допълнителна стабилност на циклите: осигурено захранване с енергия на бордовите уреди без да се уврежда стартерната мощност
 • Оптимизирана работоспособност: специално за товарни автомобили съгласувана оптимална комбинация на капацитет и ефективност на студено запалване
 • Експлоатационна сигурност: приложението на специализирани протектори против разливане действа срещу изтичането на киселината в монтирано състояние
 • Защита срещу обратно възпламеняване: чрез интегрирана защита срещу обратно възпламеняване в протектора пртив разливане, съответно капака на батерията
 • Неизискваща поддръжка: хибридната технология гарантира минимален разход на вода
 • Стабилен срещу дълбоко разреждане

 

СФЕРИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • малки камиони
 • селскостопанска техника
 • строителна техника
 • снегоутъпкващи машини
 • туристически и градски автобуси
 • камиони с повдигателен механизъм на задната врата
 • хладилни транспортери
 • тирове

 

ТЕХНИКА ЗА ПОВЕЧЕ КАЧЕСТВО
Сепаратори
От решаващо значение за способностите на акумулатора е изборът на сепаратори. При Buffalo Bull SHD, БАННЕР реши да използва Репортативни сепаратори. Това решение усилва стабилността при вибрации, без да намалява способността при студено запалване на акумулаторите при товарни автомобили. Допълнително е поставен сепаратор със специално фазерно покритие.

Предимства

 • висока стабилност при вибрации чрез блоково залепване
 • подобрена стабилност на циклите чрез приложение на сепаратор от фазер
 • висока сигурност против късо съединение

 

Buffalo Bull SHD PROfessional
ЗНАЧИТЕЛНО ПОВЕЧЕ МОЩНОСТ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ!


Висококачественият акумулатор с марката Banner е конструиран и за най-трудните условия на работа. Предоставя също и голям шанс за увеличаване на Вашия оборот! Осигурете си стабилна позиция на доходния пазар с резервни акумулатори и предлагайте активно новия стартерен акумулатор BUFFALO BULL SHD PROfessional

Заключение: Там, където останалите акумулатори отдавна са се отказали, SHD PROfessional представлява решение и за най-сложните проблеми.

STOP + GO, СТУДЕНО ЗАПАЛВАНЕ и др.:
АКУМУЛАТОРИТЕ СЕ СПРАВЯТ С НАЙ-ТЕЖКАТА РАБОТА.

Изискванията спрямо акумулаторите в тежкотоварните автомобили са едни от най-високите. Тук всичко трябва да работи безотказно: започвайки от студеното запалване до свръхвисоката устойчивост при вибрации и стабилност на циклите. НОВИЯТ акумулатор Banner BUFFALO BULL SHD PROfessional предлага безконкурентни качества, благодарение на които се утвърждава като идеален акумулатор за всички тежкотоварни автомобили и специализирани машини. А за търговците това е най-добрата перспектива в областта на продажбите на резервни батерии.

1Energy Bull
Мобилна мощност


Дали в областта на свободното време и къмпингуването, за тягови единици и осветителни цели или за аварийно захранване, Energy Bull доказва навсякъде своята стабилност. При това активната маса и изобретателната пластинкова конструкция осигуряват дълъг живот и висока експлоатационна сигурност.

- Висока стабилност на циклите-
- Лесна заредимост-

Акумулатори Banner